قبلا در اینجا یکی از سخنرانیهای میکو هایپونن (Mikko Hypponen) در تد (TED) را گذاشته بودم که در آن در مورد تاریخچه ویروسهای رایانهای صحبت کرده بود.
امروز به صورت کاملا اتفاقی به یکی دیگر از سخنرانیهای قدیمی هایپونن در سال ۲۰۱۱ برخورد کردم که دیدم گذاشتم آن خالی از لطف نیست به دو دلیل مهم:
۱- در این سخنرانی در مورد سه نوع حمله سایبری که توسط خرابکاران سایبری، هکتویستها و دولتها صورت میگیرد صحبت میشود.
۲- در این سخنرانی به این سوال مهم اما ساده که در میان کاربران فارسیزبان بسیار رایج است به خوبی پاسخ داده میشود: «من که چیز مهمی بر روی اینترنت ندارم. من که چیزی برای مخفی کردن ندارم. چرا باید نگران جاسوسی و شنود دولتها باشیم؟».
به دلیل اهمیت نکته دوم و احتمال اینکه به دلیل سرعت پایین اینترنت ممکن است نتوانید ویدیو را به صورت کامل مشاهده کنید، دیدم بد نیست که در مورد آن کمی توضیح بدهم.
به طور کلی زمانی که بحث حریم خصوصی شما میشود، آنچه که باید در ذهن داشته باشید این نکته است که حریم خصوصی شما قابل بحث و مذاکره کردن نیست. این یعنی آنکه حریم خصوصی کاربران باید توسط دولتها حفظ شود و هر بهانهای مانند دفاع از امنیت ملی، مبارزه با تروریسم و… به صورت کامل رد است، زیرا شما هم اکنون نمیدانید اطلاعاتی که از شما توسط دولتها و سازمانهای مختلف جمعآوری میشوند، از آنها در ۵۰ سال آینده چگونه استفاده خواهد شد؟ آیا تضمینی وجود دارد که از آنها در آینده بر علیه شما استفاده نشود؟
از همین رو طرح کردن این سوال که من چیزی برای مخفی کردن ندارم، پس شنود دولتها مشکلی ندارد به صورت کامل اشتباه است.